tartalom:
A szerző ajánlásából: "Hegyes, erdős vidékek, jelentős alföldi legelők, megfelelő időjárás mellett bőségesen ontják az emberi táplálkozásra alkalmas nagygombákat. Évente jelentős mennyiséget exportálunk belőle és egyre több a gombagyűjtők száma is. A szabadban termő, ehető gombák jelentős része mégis megsemmisül a termőhelyén, holott tápértékük a húsok és a növényi élelmiszerek között van, élvezeti értékük pedig más fűszerek mellett élen jár. Ennek ellenére a gombafogyasztástól még ma is sokan félnek, tegyük hozzá, joggal. A történelmi időktől napjainkig előforduló tragikus, sok esetben halállal végződő mérgezések indokolják ezt. (...)
Én magam immár negyven éve foglalkozom gombákkal, ebből közel húsz éve felsőfokú gombaismerőként. Ez idő alatt nemcsak gyűjtöttem és meghatároztam, de le is rajzoltam a különböző példányokat. Az évek alatt szerzett tapasztalat késztetett arra, hogy munkámat közreadjam. Remélem, eredményesen segíti majd a gombagyűjtők nagy táborát a felismerés és meghatározás nem könnyű munkájában."
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető