A grillsütés, a sütés egyik elterjedt módja azért egészséges, mert az erős hőhatás hirtelen éri az élelmiszert, s ennek következtében a fehérjék gyorsan koagulálódnak, ami viszont megakadályozza a nedvesség s ezzel az ízek eltávozását.
Ne sózzuk meg sütés előtt a húsokat, mert a só kiszívja belőle a nedvességet, így pontosan ennek a védőrétegnek a kialakulását akadályozza meg.
A gyakran és kis mennyiségben használt zsiradék (vaj, olajok) elősegíti a sütést, s azt, hogy az ízek változatlanul benne maradjanak a sültben.
A sütés történhet sütőlapon (tepsiben) rostsütőn, grillsütő rácson (mely például a konyhai gáztűzhely lángja fölé helyezhető) vagy egyszerűen elektromos grillsütőben.
Szintén elterjedt sütési mód a konyhai tűzhely sütője, melyben a tepsi fölé helyezett rácson sütünk, hasonlóan a kerti faszenes grillsütőkhöz, végül süthetünk egyszerű serpenyőben és Pecsenyesütő készülékben is.
A grillsütés technikája mindenféleképpen zsírszegény sütési módnak minősül.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Paulette Fischer, Jeanne Hertzog: Grillek. 58 recept
Kiadás:
Budapest, 1991
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
sztl.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9637994157