Ebben a kis könyvben a gyümölcskocsonyákról, -ízekről, -sajtokról, dzsemekről, zöldségfélék tartósításáról, savanyúságokról írok.
Mindenki előtt ismeretes, hogy a gyümölcskészítmények egészségesebbé és könnyebbé teszik étrendünket és pótolják vitaminhiányunkat.
Reggelinket kellemesen fejezi be a vajas kenyérre kent dzsem vagy íz.
Az ízekkel remek süteményeket készíthetünk vagy pudingok, felfújtak, kelt tészták mellé adjuk ízesítőnek.
A tartósított zöldségfélék mindig visszahozzák a friss nyári ízeket a téli ételekbe is.
A mai étkezésnél a sültek, pecsenyék tálalása elképzelhetetlen saláta nélkül. Sokan a kifőtt sós tészta mellé is előszeretettel fogyasztják. A salátákban levő fűszerek és zamatanyagok elősegítik az emésztést, vitamintartalmuk hozzájárul egészségünk fenntartásához. Az itt közölt receptek felhasználásával egyéni ízlésünknek megfelelő savanyúságot készíthetünk.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Porpáczy Aladárné: Gyümölcs- és zöldségkészítmények
Illusztrátor:
Kiadás:
Budapest, 1969
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Háztartás
Sorozat:
Terjedelem:
32 p., ill.
Kötésmód:
fűzött