Könyvünkben olyan módszereket ismertetünk, amelyek a lehető legjobban elősegítik a kívánt eredmények elérését. Ha ez sikerül, akkor örömünk a begyűjtött termésből kétszeres lesz, mert a jó minőségű tartósított készítmények egész éven át gazdagítják és változatossá teszik táplálékunkat. Ez biztosan megéri azt a fáradtságot, amelyet a gyümölcs és a zöldség házi tartósítására fordítunk.
A házi tartósítás modern módszerei közé tartozik a gyorsfagyasztás is. A legtökéletesebb tartósítási eljárás, de nagyon energiaigényes. Nem szabad, hogy helyettesítse a hagyományos tartósítási eljárásokat, csak egészítse ki őket, mert a gyorsfagyasztással olyan nyersanyagokat, gyümölcsöt vagy zöldséget tartósítunk, amelyeknek más módszerrel nem tudnánk megőrizni a külső alakját, ízét, illatát és tápértékét.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Jaroslav Balastík: Házi tartósítás és fagyasztás
Fordító:
Kiadás:
Budapest, 1987
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Háztartás
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
213 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9632321200