tartalom:
˝E könyv írásakor arra törekedtem, hogy a közétkeztetés területén foglalkoztatott dolgozó valóban a legszükségesebb ismeretanyagot kapja kézhez, olyan minimumot, amely alapot ad egészségügyi szemléletének kialakulásához. Tisztában vagyok, hogy helyes közegészségügyi szemléletet kialakítani sem egy könyv, sem egy tanfolyam egymagában nem képes. Hosszú idő és nagyon sok tapasztalat szükséges ahhoz, hogy valakinek minden tevékenysége tükrözze az embercsoportok és ezen keresztül az egész lakosság egészségvédelmét. Közegészségügyi hálózatunk ennek a szemléletnek tudatosításán fáradozik.
A higiéne mindent átfogó tudomány, az ember valamennyi életmegnyilvánulására kiterjed. A közétkeztetésnek melynek széles körű elterjedését csak szocialista állam képes biztosítani - a higiéne tudományának szinte valamennyi szakágazatával kapcsolatban áll. Éppen ezért nagyon nehéz lenne minden közegészségügyi vonatkozását egyetlen mű keretében összefoglalni. A lényeges vonásokat azonban feltétlenül szükséges megismerni és azt a gyakorlat során mindenkor alkalmazni. Ez a kitűzött cél.˝
leírás:
Az egészségügyi minimum-tanfolyam anyaga.
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető