"Értékes táplálék-e a gomba? - veti fel Kalmár Zoltán a kérdést. Felelete igenlő, de azt is megvilágítja, hogy miért: részben értékes - az állatihoz hasonló fehérjéi, részben sokféle íz- és zamatanyagai következtében. Gazdasági jelentősége pedig abban rejlik, hogy a különböző gombákkal teli van az erdőmező, csak össze kell szedni. De ez a „csak” nem is olyan egyszerű. A gomba igen sokféle. És igen sokféle célra használható. Ha tehát ezt a földön heverő kincset értékesíteni akarjuk, tudnunk kell, melyik a rossz, melyik a jó ízű, melyik a romlékony, és főleg melyik a mérgező. Hol lehet a jó ízű ehető gombákat találni és mikor? Hogyan kell összegyűjteni, és melyiket mire lehet felhasználni? Hogyan tehetjük el a gombákat télire? Minderre a kérdésre feleletet ad Kalmár műve. Feleletét megérti a kétkezi munkás, a paraszt, a gazdaasszony, sőt az iskolásgyerek is."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Kalmár Zoltán: Jó gombák és felhasználásuk
Kiadás:
Budapest, 1960
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Gombászat
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Mezőgazdasági Kiskönyvtár. Kincses Könyvek
Terjedelem:
168 p.
Kötésmód:
papír