SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Konyhatechnikai ismeretek. A közétkeztetési tanulóiskolák számára

: Konyhatechnikai ismeretek. A közétkeztetési tanulóiskolák számára

Kiadás:

Budapest, 1955

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szakácskönyv, gasztronómia Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

261 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A vendéglátóipar ellátja az ország lakosságának jelentős részét meleg és hideg ételekkel, italokkal, ezenkívül szórakozási lehetőséget is nyújt; az üzemélelmezés pedig lehetővé teszi, hogy a dolgozók munkahelyükön kielégítő étkezéshez jussanak.
Az évszázados hagyományokra visszatekintő vendéglátóipar és a felszabadulás után megteremtett üzemélelmezés az azóta eltelt évek alatt, különösen pedig az utóbbi időben hatalmas fejlődésnek indult.
Az üzemek száma emelkedett, külső és belső képük, technikai felszerelésük színvonala fejlődést és minőségjavulást mutatott. Szakképzett szakácsokban és felszolgálókban azonban hiány volt, különösen vidéken volt rossz a szakképzett és a szakképzetlen munkások aránya. Fokozta a nehézséget, hogy hosszú évekig szünetelt a világhírű magyar szakácsok és a méltán jó hírnévnek örvendő felszolgálók utánpótlásáról való tervszerű gondoskodás.
Ma már az ország minden részében működő közétkeztetési tanulóiskolákon és egész sor továbbképző tanfolyamon oktatják a legkiválóbb szakemberek a vendéglátóipari dolgozók utánpótlását: a tanulókat, valamint azokat a vendéglátóipari dolgozókat, akik szakmai tudásukat fejleszteni kívánják.
A rendszeres oktatást és tanulást megnehezítette, hogy nem álltak rendelkezésre szakkönyvek. Olyan szakkönyv sem volt, amely a tanulóiskoláknak és a szakács-, illetve felszolgáló-tanfolyamoknak megfelelő fokon és rendszerben tárgyalta volna a konyhatechnikai ismereteket, holott ezek elsajátítása alapvető feltétele a szakács- és a felszolgálói munkának is. Ezt a hiányosságot kívánjuk most pótolni.
Könyvünket a következők szerint csoportosítottuk: első része ismerteti a konyhaüzem berendezését, felszerelését, a konyhatechnikai eljárások lényegét, második része az ételek készítésének módját az ételcsoportoknak megfelelően.
Bár a könyv anyagát körültekintően állítottuk össze, ezt a kiadást mégis csak ideiglenesnek tekintjük. Várjuk, hogy a szakemberek, az iskolák, tanfolyamok előadói, hallgatói közöljék észrevételüket, bírálatukat, hogy a beérkezett javaslatokat a könyv újabb kiadásánál figyelembe vehessük.

leírás:

Címlapjából egy darabot (feltehetőleg az előző tulajdonos nevét) kivágtak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!