˝Az utóbbi években nagy példányszámban megjelenő szakácskönyvek sokasága igazolja - divattá vált az "ételművészet". Egyre többekben támad fel a vágy kipróbálni egy-egy új ízt, változtatni a hagyományos módszereken. Vannak, akik csak ritkán, mások szinte minden hétvégén valami eddig ismeretlen étellel lepik meg közvetlen környezetüket. Sőt, néhol már társasági játékká is vált a főzés. Íratlan szabály, hogy az éppen soron következő vendéglátó csakis a körben még sosem próbált harapnivalót tálalhat az asztalra. A divat természetesen - szerencsére - megváltoztatja étkezési szokásainkat is. Ma már nem jellemezhető a magyar konyha egyértelműen a zsíros, csak paprikával fűszerezett ételféleségekkel. Igaz, nem fogyasztunk még annyiféle salátát, mint azt tehetnénk a hazai kínálatból is, idegenkedünk a gyümölcsök, a tejféleségek könnyítő hatásától is. Úgy érezzük, az alkohol csakis a vendégváró ételek ízesítője lehet. Pedig, mint akár a francia, olasz, spanyol stb. konyha igazolja, néhány deci olcsó fehér- vagy vörösbor számtalan húsétel "elengedhetetlen" velejárója...˝
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Jámbor Zsóka, Verő Juli: Különleges ételek
Kiadás:
Budapest, 1986
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
372 p.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9633224101