Könyvünkkel azon betegek számára szeretnénk segítséget nyújtani, akik permanens gluténintoleranciában (coeliakia) vagy lisztallergiában szenvednek. E két kórkép egy könyvben való tárgyalását indokolja a megbetegedést kiváltó táplálék-alkotórész, a liszt közös volta. Mindkét betegség egyoldalú táplálkozásra hajlamosít, amely különböző hiányállapotok veszélyét hordozza magában.
Célunk a könyvben szereplő receptgyűjteménnyel az volt, hogy az alapbetegség által megkövetelt diétás megszorítások ellenére a betegek minél változatosabb formában biztosíthassák a létfontosságú tápanyagokat. A recepteket csak az orvosi terápia kiegészítéseként lehet alkalmazni, a táplálkozástudományban jártas orvos és dietetikus vezetése mellett.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Fodor Zsuzsanna, Tokodi István: Lisztérzékenység és lisztallergia. Diétás receptkönyv
Kiadás:
h. n.,
Kiadó:
Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Egészségügy
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
203 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9639161381