"A zsidó háziasszonyok kezét igen szigorú rituális szabályok kötötték, kötik meg. Nagy lalaményességre volt szükségük, hogy a megszabott korlátokon belül minél több ínycsiklandó és tápláló ételt varázsoljanak az asztalra - különösen a heti ünnepnap, a szombat, továbbá a sok évközi ünnep étrendjébe. Jó néhány receptjét átvette a nem zsidó konyha is, így a remek sóletét, a népszerű flódniét, stb. E szakácskönyv a magyarországi zsidóság étkezési és ételkészítési szokásait örökíti meg a századforduló idejéből."
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Herbst Péterné Krausz Zorica: Magyarországi zsidó ételek
Kiadás:
Budapest, 1984
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Judaika
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
116 p., 8 t.
Kötésmód:
papír
ISBN:
963223295x