„Az vagy, amit megeszel” – így szól a régi mondás. A modern korok embere valószínűleg
kénytelen lesz ezt átírni, s a régi bölcsesség manapság valahogy így hangzana: „Az vagy, amit megemésztesz”. A papaya nem csupán megpuhítja a húst, de elősegíti annak tökéletesebb emésztését, megakadályozva ezzel a táplálék pangását, rothadását a belekben, a méreganyagok felszívódását a szervezetbe. Főként így érvényesül a papaya szervezettisztító és méregtelenítő hatása.
A papaya különösen nagy jelentőségű a hölgyek életében, hiszen szabályozza a menzeszt, enyhíti az ezzel járó esetleges tüneteket, meggyorsítja a szülést, szoptatás idején elősegíti a tejelválasztást, s gyógyítja többek között a cisztákat és tumorokat is.
A papaya segítségével legyőzhető a rák?
Ezt az állítást már számos kísérlet bizonyította, alkalmazása egyre szélesebb körben terjed, és segítségével kiemelkedő sikereket értek el a rákgyógyítás és rákprevenció területén.
Maradjunk azért a realitások talaján, ehhez nyújt segítséget Tietze úr kedvenc mondása:
„Minden betegség gyógyítható, de nem minden beteg... a legfőbb gyógyító maga a gyógyulásba vetett szilárd hit, és az egészség utáni erős vágy.”
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Harald Tietze: Papaya, a gyógyító fa
Fordító:
Kiadás:
Budapest, 1997
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Természetgyógyászat Egészségügy
Terjedelem:
104 p.
Kötésmód:
papír
ISBN:
9630498715