E kötet szerzője nem szokványos receptgyűjteményt ad közre a zsidó konyha sajátos ételkülönlegességeiből, ami ugyan már önmagában is érdekes és érdemes dolog lenne, hanem ezen túlmenően a zsidó vallásos élet legfontosabb tudnivalóit is csokorba gyűjti. Ekképpen a jó ízek mellett egy kis művelődés- és kultúrtörténeti ízelítőt is kap az olvasó. A szerző e szép szándékát hangsúlyozandó, az alábbiakban a Szentírás és a Talmud korának zsidósága étkezési tradícióiból mutatunk be néhány érdeklődésére számot tartható jellegzetességet - bár távolról sem a teljesség igényével. Ennek a könyvnek a receptjei Közép-Kelet-Európa zsidó étkezési szokásait őrzik meg, szinte egy olyan pillanatban, amikor - négy évtizeddel a Holocaust után - a gasztronómiának ez a formája már viszonylag kevesek gyakorlatában él. Úgy vélem, ez külön értéke a szerző fáradságos munkájának.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Herbst-Krausz Zorica: Régi zsidó ételek
Kiadás:
Budapest, 1988
Kiadó:
Kategóriák:
Szakácskönyv, gasztronómia Judaika Háztartás
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
79 p., ill.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9631324389