Az amerikai konyhaművészet gyökerei Shakespeare Angliájába nyúlnak vissza. Természetesen lehetetlen az ételeket pontosan úgy elkészíteni, ahogy azt a 16-17. században tették. A fűszerek, húsok, halak és zöldségfélék sokat változtak, ahogy a konyhatechnika is. A könyv legtöbb fejezete egy-egy Erzsébet kori szakácskönyvírót mutat be, receptjeiket, a 16-17. századi európai ételeket és étkezési szokásokat, miközben visszautazunk Shakespeare Angliájába, és megkeressük konyhaművészetünk gyökereit.
SPORT ÉS PASSZIÓ / Szakácskönyv, gasztronómia kategória termékei
Francine Segan: Shakespeare konyhája. Reneszánsz receptek mai szemmel
Fordító:
Illusztrátor:
Kiadás:
Budapest, 2003
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Terjedelem:
267 p., ill.
Kötésmód:
karton
ISBN:
9635490232