tartalom:
"A gombáról majdnem mindenki tudja, hogy jelentős százalékban - rendszerint több mint 90%-ban - tartalmaz vizet, és általában azt tartják róla, hogy húspótló élelmiszer. Ez utóbbi csak részben igaz, mert valóban tartalmaz jelentős mennyiségben állati jellegű fehérjéket, de nem többet, mint a legtöbb zöldségféleség, s ami viszont probléma, hogy ezeknek a fehérjéknek csak egy részét tudja az emberi szervezet feldolgozni, mivel a gomba kitinszerű sejtfalát nem tudjuk megemészteni. A jobb felszívódás érdekében célszerű a gombát alaposan aprítani, vagy darálni. A fehérjéken kívül a gombák még tartalmaznak szénhidrátokat, zsírokat, és egészségünk szempontjából nagyon fontos ásványi sókat és vitaminokat. Összességében a gomba kis kalóriaértékű, de rosttartalma miatt nehezen emészthető élelmiszer."
Ár:
nincs raktáron, előjegyezhető