MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Árnyak nyomában. Válogatott színikritikák, tanulmányok

: Árnyak nyomában. Válogatott színikritikák, tanulmányok

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

545 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631402509

tartalom:

""A színház összekötő lánc, közvetítő a költő és közönség között. Ez a közvetítő szerep határozza meg feladatait is. Egyszerre kell a közönségnek meg a drámaköltőnek is szolgálnia és nevelőjének lennie. Feladata nem könnyű és veszélytelen, teljesítése nemcsak eleven vállalkozókedvet követel, hanem áhítatot és önmérsékletet is. De hogy teljesíthető feladat, arra az elmúlt másfél évszázad története több mint elegendő bizonyítékot nyújt" - írja a szerző a kötet egyik tanulmányában. Közel fél évszázados színikritikusi és színházelméleti munkásságának java termését válogatta kötetbe Keresztury Dezső. Az egykori Pester Lloyd hasábjain megjelent első cikkektől napjaink színházi gondjainak és eredményeinek elemzéséig ívelő pálya színes, mozgalmas színházi korszakot állít az érdeklődő olvasók elé. Sikerek és bukások, ünnepélyes pillanatok és meg-megújuló gondok sűrűsödnek kötetében, amelynek hangvételét emelkedett komolyság, szemléletét értékőrző igényesség jellemzi."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!