MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Hamlet elindul 1982-1992

: Hamlet elindul 1982-1992

Kiadás:

Marosvásárhely, 1995

Kiadó:

Mentor Kiadó

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

201 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630445972

tartalom:

"Műalkotás és való viszonyát legélesebben a színház veti fel. A színpad terében megjelenő színész, bármilyen kor jelmezébe rejtőzzék is el - hús-vér ember. Hangja evilági hang, jelenléte valóságos jelenlét, játékának nincs magában való értelme, a jelentést az őt figyelő közönséggel közösen hozza létre, s ez estéről estére más. A színház mindig eleven, és ennél fogva végtelenül titokzatos. A pillanatban van és a pillanatban érinti meg az örökkévalót. Egy előadás leírása ily módon a kor önábrázatának felmutatása is, amelyben született, érzékeny híradás az ember reményéről, a dolgok pillanatnyi állapotáról. A spektákulum elillan, a díszletek semmivé lesznek, a színészek köddé foszlanak, ám osztályrészünkké lesz egy sajátos tudás, amely csak a színház révén szerezhető meg. Könyvünk e bölcs maradék rögzítésére tesz kísérletet, műfaját tekintve tehát krónika, egy drámai évtized személyes hangvételű leírása."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!