MŰVÉSZET / Színház kategória termékei
Tükörképek lázadása. A dráma és színház retorikája az ezredvégen

: Tükörképek lázadása. A dráma és színház retorikája az ezredvégen

Kiadás:

h. n., 1998

Kategóriák:

Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

222 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639136158

tartalom:

"A kötet Kékesi Kun Árpád színházi tárgyú írásainak gyűjteményes válogatása. Az első rész tanulmányainak előterében a dráma és a színház vizsgálatának teoretikus problémái állnak. A szerző többek között arra keresi a választ, hogy milyen a két eltérő beszédmód, továbbá az elmélet és a történetiség kapcsolata; hogyan értelmezhetők (újra) az egykori, illetve a mai drámai/színházi törekvések; milyen előfeltevésekről árulkodik a magyar színházi kritika nyelve és érvrendszere. A könyv második része kortárs színházi előadások elemzéseit tartalmazza, és azt kívánja bemutatni, hogy az elméleti keret hogyan alkalmazható a kritikai gyakorlatban. Az egymáshoz szorosan kapcsolódó írások így remélhetőleg számos új megközelítési szempontot kínálnak nemcsak a szakemberek, hanem általában a dráma és a színház iránt érdeklődő olvasók számára. Kékesi Kun Árpád 1972-ben született Szolnokon. Egyetemi tanulmányait az ELTE BTK angol és esztétika szakán végezte. Jelenleg a Veszprémi Egyetem Színháztudományi Tanszékén tanít. Ez az első önálló kötete."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!