SZÉPIRODALOM / Szlovák irodalom kategória termékei
Agyaghegedű. Huszonnégy 24 mai szlovák elbeszélő. [Antológia].

Agyaghegedű. Huszonnégy 24 mai szlovák elbeszélő. [Antológia].

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Szlovák irodalom

Terjedelem:

353 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630727269

tartalom:

Antológiánkban huszonnégy fiatal szlovák prózaíró egy-egy elbeszélését, novelláját mutatjuk be. A huszonnégy írás huszonnégy sors, huszonnégy szempont világunk megértéséhez. Jellemző rájuk a szoros kötődés a szlovák epika legjobb hagyományaihoz s az erős társadalmi aktualitás. Így például Vincent Šikula, Peter Andruška, Ján Beňo, Peter Jaroš nyugodt tempójú, helyenként humorba oldott leírásai Kukučín és Tajovský sokszínű realizmusához, Ladislav Ballek, Andrej Chudoba és mások elbeszélései a harmincas évek lirizáló törekvéseihez kapcsolhatók. Anton Baláž, Ivan Habaj, Anton Hykisch, Jana Šrámková és mások írásaiban pedig a társadalmi problémák iránti fokozott érdeklődés a szembetűnő. A kötődéseket nyíltan vállaló, hagyományosabb ars poeticájú szerzők mellől természetesen nem hiányzanak a kísérletezők sem. Jozef Puškáš vagy Dušan Kužel itt közölt írása például csak látszólag hagyományos novella, mert a hagyományos novellakeretben nagyon is modern lélektani igény munkál. Ján Johanides és Jozef Kot novelláiban az abszurd helyzet mutatja a mai széppróza új kiterjedéseit, a kelet-szlovákiai nyelvjárást szinte témaként: bizonyos társadalmi anakronizmusok szimbólumaként kezelő Milka Zimková pedig tulajdonképpen modern balladákat ír.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 200 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!