TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
A tizedik ember

: A tizedik ember

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyarország felfedezése

Terjedelem:

357 p.16 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Hogy a "tanyai is ember" evidenciáját ki kell mondani, nem fölösleges hangsúlyozni. Mert hogy még mindig nem fölösleges, arra bizonyosság ez a könyv, mely voltaképpen első sorától az utolsóig - vitairat. Tele érvekkel és ellenérvekkel, hangos meditációkkal, tárgyilagos problémaelemzésekkel, a sarkalatosan eltérő vélemények szembesítésével és ütköztetésével. Anélkül azonban, hogy ítélőszéket ülne. Az író csak kérdez, rokonszenves kíváncsisággal, önmagával is vitatkozik. Szinte semmiféle prekoncepció nem vezérli. A nem tudásból indul ki. Megismerni és megismertetni szeretné a tanyát és a tanyai embert.. Mert a kérdés nem olyan egyszerű, hogy szeressük-e vagy temessük-e a tanyát. Az olvasó gyorsan megérti, hogy ilyesféle eldöntendő kérdésekkel nem lehet, nem szabad a problémát megközelíteni. Hiszen a tanya csak forma, sajátos településformáció, a lényeg, a tartalom a benne élő ember, a tanyai ember. Őt nem lehet idő előtt, élve eltemetni! Helytelen adminisztratív intézkedésekkel, helytelen agrár-, település- és iskolapolitikával embertelen bürokráciával.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!