TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Dunatáji tudósítás

: Dunatáji tudósítás

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

297 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632818679

tartalom:

"Varga Csaba, a fiatal író és szociográfus közéleti esszéit foglalta egy kötetbe. Ezekre a türelmetlen, de felelős változtatni akarás jellemző, és olyan szerteágazó területeket érintenek, mint a fiatal értelmiségiek beilleszkedésének, a kultúra terjesztésének és a falusi közösségeknek a mai problémái. Varga Csaba stílusában szerencsésen keverednek a metaforikus írói látásmód, illetve a tényszerű szociológiai szemlélet sajátosságai. Következetesen viszi végig könyvében az egyéni és a közösségi autonómia megvalósítási igényének szempontját, s olyan időszerű kérdésekhez is hozzászól, mint a kisvárosi életforma, a nemzedéki tudat, az értelmiségi válások, a félreorientáló tankönyvek, a népesség fogyása, a népfőiskolák vagy a falusi önszerveződés jövője. Varga Csaba bíráló szavai mindig egyúttal önbírálatok is, saját nemzedékének ösztökélésével, Duna-táji tudósításainak tényszerűségével próbálja elősegíteni egész társadalmunk megújhodását."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!