TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociográfia kategória termékei
Magyar munkásszociográfiák 1888-1945.

Magyar munkásszociográfiák 1888-1945.

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

446 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A cikk- és tanulmány gyűjtemény a magyar munkásság felszabadulás előtti életét mutatja be. A tanulmányok szerzőiként szereplő szociológusok, közgazdászok, statisztikusok, publicisták nagyobbik része politikailag és érzelmileg is elkötelezettje a munkásosztály ügyének. A szerzők másik csoportja nem a munkásmozgalom felől, hanem mintegy "kívülről" közeledett a munkáskérdéshez. De mindkét csoport közös vonása az őszinte, sokszor szenvedélyes igazságkeresés. Vizsgálataik kiterjednek a magyar munkásság kialakulásának sajátos feltételeire, összetételére, rétegződésére, vidéki utánpótlásra, lakás- és életviszonyaira, munkakörülményeire, kultúrájára és gondolkodásmódjára, a munkásosztály és más társadalmi osztályok kapcsolatára és így tovább. A gyűjtemény elsőrendű célja annak bemutatása, miként alakult és formálódott ki a magyar munkásosztály, amelynek 1945 után vezető szerep jutott az ország életében."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!