TÖRTÉNELEM / Egyetemes történelem kategória termékei
A szervezet és a társadalom. Racionalitás és társadalmi meghatározottság szervezeteinkben.

: A szervezet és a társadalom. Racionalitás és társadalmi meghatározottság szervezeteinkben.

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó

Kategóriák:

Egyetemes történelem Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632214943

tartalom:

Számos tudomány megpróbálkozott már a szervezetelmélet általános összefüggéseinek a feltárásával, de szaktudományi nézőpontjuk miatt az általánosításnak csak bizonyos fokáig juthattak el. A szociológia előnyösebb helyzetben van a többi szaktudományhoz képest, mivel elsődlegesen társadalmi meghatározottságban vizsgálja a szervezeteket. Szentpéteri István történeti-szociológiai nézőpontú elemzéssel, a történeti típusok felvázolásával mutatja be a társadalom funkcionális rendszereinek sajátosságait, általános ismérveit, majd pedig vállalkozik az ezeken alapuló összefüggésrendszer felvázolására. Áttekinthetően kirajzolódik előttünk a szervezettség minden előnye és hátránya. A bürokráciáról adott kritika pedig alapos segítséget nyújthat a mai bürokrácia törvényszerűségeinek a megértéséhez. Rendszerszemléletű megközelítés alapján a szerző ebben a műben megkísérli a legnehezebbet: megadni az egész társadalmi rendszer jellemzőit, mégpedig történelmi elemzéssel ötvözve, mivel meggyőződése, hogy a mai társadalmak strukturális különbségei a történetileg eltérően alakult társadalmi fejlődés következményei

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!