TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Általános szociológia

: Általános szociológia

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

601 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

"Zygmunt Bauman neve kevéssé ismert a nagyközönség előtt, noha szakkörökben nemzetközi tekintélynek számít. Jelen munkája nagyszabású vállalkozás mind a felölelt témák, mind a feldolgozott ismeretanyag tekintetében. "Ezzel a könyvvel igyekeztem a marxista társadalomelméletet lehetőleg teljes, kerek rendszerbe foglalni, melyben az új tények, a modern tudomány elméleti megállapításai és módszertani eszközei nem mesterséges toldalékok, hanem egy összefüggő társadalomszemlélet szerves alkotórészei. Egyben arra törekedtem, hogy ezt a rendszert a modern szociológia iránt érdeklődők számára közérthető nyelven adjam elő, így reméltem dokumentálni mindannak az értékét a megismerés szempontjából, ami a marxista elméletben különös és megismételhetetlen" - így vall könyvének célkitűzéseiről maga a szerző. S e szavak jól rávilágítanak arra, mi a mű tulajdonképpeni tárgya: vajon a történelmi materializmus kézikönyvet vagy szociológiai összefoglalást kap az olvasó. A tekintélyes anyag feldolgozása jó rendszerező készségről tanúskodik. A szerző kitűnő metódust használt. Módszertani szempontból azt tűzte ki célul, hogy megfelelő szerkezeti felépítéssel maximálisan megközelítse a társadalomra vonatkozó ismeretek összefüggő rendszerének ideálját, a heterogén ismeretelemek szorosabb egybekapcsolásával belsőleg harmonikus egységet alkotó egészet építsen ki; jól ügyelve arra, hogy az egyes kérdések rangjuknak megfelelő arányt kapjanak. Bauman e könyve tudatosan állást foglal azokban az elméleti és módszertani polémiákban, amelyek marxista filozófusok körében folynak."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!