TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Gyerekek veszélyben

: Gyerekek veszélyben

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

504 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631524744

tartalom:

Ez a könyv számomra hosszú ideig vár kiadásra: az anyaggyűjtéstől kezdve attól tartottam, mire megjelenik, a leírt tények, jelenségek 1. érvényüket veszítik; 2. megoldódnak; 3. mások elírják előlem. S hogy egyike sem történt meg, nem vagyok se boldog, se büszke. Mert a veszélyeztetettek száma nő; mert az iskolai hátrányt a felnőttkor ma sem szünteti meg, sőt elmélyíti; mert a szakmunkástanulók lemorzsolódása ellen nem fogtunk össze, mert a nevelőotthonok azóta sem kapnak konkrét fogódzót a kinti életre; mert az örökbefogadás nehézkesebb, mint valaha; mert a nevelőszülők háztáji gazdaságában évről évre több jószágot tartanak; mert a nevelési segély nem tart lépést az árváltozással; mert a hátrányos helyzetű tömegek napról napra jobban érzik - finoman szólva - a világpiac begyűrűzését; mert a szipuzókról, a kábítószeres gyerekekről a nyílt vita s így a hathatós segítség is elmaradt; mert a fiatalkorú bűnözés nem lesz évről évre kisebb; mert az ingázók, a cigányok, a tanyasiak, a kis falvak gondjai kampányszerűen kerülnek előtérbe; mert a gyökerüktől megfosztott családok új otthonaikban ma sem kapnak "brosúrát" életvitelükhöz; mert az egységes családgondozás a mai napig nem valósult meg; mert az akták, rendeletek, hivatalok, presztizsintézkedések útvesztőiben nem mindig a gyerek a legfontosabb. A könyv a hetvenes évek végének lenyomata. Nam baj, ha van, aki másként látja. Az a baj, ha hallgat róla. A gyerekekről hallgatni bűn.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!