TÁRSADALOMTUDOMÁNY (történelem nélkül) / Szociológia kategória termékei
Messiások

: Messiások

Kiadás:

Budapest, 1987

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

399 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630544555

tartalom:

"A történelem fő folyamatainak feltárása során a bekövetkezett eseményeket alapvetően nem meghatározó emberek történelmet alakító, befolyásoló szerepe általában háttérben marad. Különös és történelmileg véletlen pillanatok tehát azok, amikor a társadalmi, gazdasági, politikai élet árnyékában élő személyek mindennapi tevékenysége történelemmé válik. Milyen is és hogyan működik a történelem alulnézetben, az egyének szintjén? Mennyiben és hogyan motiválja az egyes ember cselekedeteit a családi háttér és az a társadalmi környezet, amelyben tevékenységét kifejti? Milyen szociális háttérrel rendelkeztek, mit képviseltek s szerettek volna megvalósítani, milyen buktatókkal találkoztak, s ezek közül melyeket sikerült elkerülniük, miféle akadályokat leküzdeniük: s miként maradt torzó, befejezetlen a - szűkebb és tágabb környezetük megváltoztatását célul kitűző - fiatal értelmiségiek, egyetemi és főiskolai hallgatók tevékenysége a két világháború közötti Magyarországon? A kötet tizenhárom interjú közreadásával, az egyéni életutak belső összefüggéseinek feltárásával nemcsak a fenti kérdésekre kísérel meg választ adni, hanem a legközvetlenebb formában tárja elénk azt a folyamatot, amelynek a megkérdezettek 1917-1939 között részesei, tudatosan vagy tudattalanul alakítói, formálói voltak."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!