TUDÁSFORRÁSOK / Szótár kategória termékei
Újszövetségi görög-magyar szótár

Újszövetségi görög-magyar szótár

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1951

Kiadó:

Református Egyetemes Konvent Sajtóosztálya

Kategóriák:

Szótár Kereszténység Görög nyelv

Nyelv:

Görög, Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az Újszövetséggel eredeti nyelven való egyre nagyobb mérvű foglalkozásnak kézzelfogható bizonysága, hogy az Újszövetségi Görög–magyar Szótár 2. kiadására volt szükség. Hazai prot. theol. viszonyaink között ez igen figyelemreméltó. A sokoldalú sürgetésre a szótáron állandóan javításokat és bővítéseket eszközlő szerző az első kiadás gyökeres átdolgozására határozta el magát. Miután a református konvent könyvkiadó osztálya a szótár kiadására vállalkozott, amiért őszinte hála illeti nemcsak részemről, hanem az Újszövetséggel eredeti nyelvén foglalkozni kívánó nagyszámú lelkészek, theológusok és laikusok részéről is, – íme az Újszövetségi Görög–magyar Szótár megjelenhetett 2. lényegesen bővített és átdolgozott, kiadásban.
A szótár szókincse szempontjából megjegyezzük, hogy csak az Ujszövetségre, a varians lectiok figyelembevételével, voltunk tekintettel. Az őskeresztyén irodalom külön szókincsének felvétele főként anyagi okokból nem volt lehetséges. Aki ez iránt is érdeklődik, az bizonyára könnyen használhatja e szótáron kívül az idegen nyelvű szótárakat is.
Az Újszövetség szókincsének teljes közlése mellett az egyes szavak alapjelentésének és árnyalati különbségeinek a feltüntetésére is törekedtem. Az újabb szótárirodalomból főként Bauer nagy szótára Wörterbuch zum Neuen Testament 3. kiadás, valamint Kittel: Theol. Wörterbuch zurn Neuen Testament – az „onoma” szóig voltak irányadók. Cremer – Kögel Bibliseh Theol. Wörterbueh-ja a 11. kiadásban szintén értékes segítséget jelentett. Az angol Abbott-Smith „a Manuel Greek Lexicon of the New Tegtament” 3. k. 1948, csak az utolsó hetekben érkezett meg, de így is nagy haszonnal forgathattam mind szóbeosztás, mind tartalom tekintetében. Földy József görög–magyar szótára, bár a klasszikus görög írók szókincsét tartalmazza, összehasonlításra szintén felhasználható. A különböző egyéb szótárak, lexikonok, konkordanciák, bibliai theol. és exegetikai kézikönyvek felsorolását mellőzhetőnek tartom. A theol. tekintetben tájékozott, nyomban felismerheti az egyes fontosabb szavaknál a legújabb irodalom eredményeinek összefoglalását, az olvasók zömére nézve pedig az a fontos, hogy megbízható szótár álljon rendelkezésükre.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 600 Ft helyett -50% 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!