MŰVÉSZET / Tánc kategória termékei
A magyar körtánc és európai rokonsága

: A magyar körtánc és európai rokonsága

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Tánc Néprajz Népművészet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

438 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630516845

tartalom:

"A magyar néptánckutatás európai tekintetben is kiemelkedő archív anyaga alapján első ízben kerül sor néptáncaink egy műfajának teljes bemutatására. A magyar körtáncok elterjedéséről, táji típusairól, fejlődéséről és európai kapcsolatairól ad részletes képet e néprajzi-történeti összehasonlító monográfia. Szó esi ka körtáncok európai múltjáról, s a magyar tánctörténetben elfoglalt helyükről. A szerző a környező kelet- és délkelet-európai népek körtáncait a magyarral összehasonlítva mutatja be, s részletesen elemzi a reneszánsz kori Nyugat-Európa lánctáncainak legteljesebb (francia) dokumentumait is. A magyar parasztság körében élő körtáncok táji típusainak meghatározása és jellemzése összesen 278 helységből származó, félezernél több változat alapján történt. A táncok néprajzi, koreográfiai, zenei és nyelvi-terminológiai jegyeinek elemzéséhez többszáz körtánc leírása és dallamközlése is járul."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!