"Kétségtelen, hogy az élelmiszereknek – és ezeken belül különösen az állati eredetűeknél – a higiéniai „minősége”, azaz alkalmassága, élelmezés-egészségügyi szempontból vett
alkalmassága elsősorban a felhasznált alapanyagoknak, valamint a gyártástechnológiának a függvénye. A higiéniai állapotra nézve döntő tényező az alapanyag minősége és a feldolgozás milyensége abban az értelemben, hogy az ezek esetében elkövetett higiéniai hibát a későbbiekben már nem lehet helyrehozni. Ez a tény azonban semmiképpen sem jelenti azt, hogy az alapanyagok bármennyire gondos kitermelése, illetve megválasztása, majd késztermékké való feldolgozása elégséges ahhoz, hogy a fogyasztóhoz végül is egészségre aggálytalan, teljes biológiai és élvezeti értékű, állatjárvány terjesztésének veszélyével sem járó élelmiszer kerüljön. A megfelelően termelt élelmiszernek a forgalmazás teljes folyamatában, gyakorlatilag változatlan formában kell maradnia, s így jutnia a fogyasztóhoz."
TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Élelmiszerforgalmazás higiéniája
Kiadás:
Budapest, 1983
Kiadó:
Kategóriák:
Tankönyv Állatorvoslás Élelmiszeripar
Terjedelem:
167 p.
Kötésmód:
papír