TUDÁSFORRÁSOK / Tankönyv kategória termékei
Géprajz

: Géprajz

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Tankönyv Műszaki vegyes Fémmegmunkálás

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Egyetemi tankönyv

Terjedelem:

390 p., ill.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

A Géprajz tankönyv az első megjelenése után több esetben került változatlan utánnyomással új kiadásra. A közben eltelt időben részint a magyar szabványosítás során, részint a nemzetközi (ISO) ajánlások vonalán igen sok olyan új megállapodás látott napvilágot, ami a könyv átdolgozását szükségessé tette. Fentieken kívül a legutóbbi években a Szovjetunió és a szocialista országok közötti szabványegyeztetési tárgyalások során jöttek létre olyan megállapodások, melyek szocialista iparosításunkat nagyon elősegítik. Mindezek szükségessé tették a könyv átdolgozását, hogy az új előírásokat ebből a könyvből is megismerhessék az egyetemi hallgatók ás az ipari szakemberek. Az átdolgozás kiterjedt a szorosan vett géprajzi ábrázolási módokra, ami a könyv ábráinak igen nagy részét érintette. Lényegesen meg kellett változtatni a felületi érdességgel, az érdességi jelekkel foglalkozó részt. Új menetprofilokat kellett ismertetni, a bordástengelyek jelképes ábrázolására új módszert kellett bevezetni. Kitértem a méretmegadásnál használható egyszerűsített jelölési módokra. Megváltozott a szögtűrések, továbbá az alak- és helyzettűrések megadásának módja is. A szerkezeti anyagok ismertetésénél kitértem a gépépítésnél manapság már nélkülözhetetlen műanyagok ismertetésére is, és a mellékletek között táblázatosan a fontosabb műanyagokat is felsoroltam, alkalmazásuk körülményeivel együtt. A könyv végén levő mellékletek igen nagy részét az új szabványoknak megfelelően teljesen újra kellett összeállítani

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!