FÖLDRAJZ / Távol-Kelet kategória termékei
Kincses Tibet. Az 1933. évi Tucci-féle Nyugat-Tibeti tudományos kutatóút krónikája

, : Kincses Tibet. Az 1933. évi Tucci-féle Nyugat-Tibeti tudományos kutatóút krónikája

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Távol-Kelet Útleírás Kína történelme Buddhizmus és keleti vallások

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára

Terjedelem:

181 p., 28 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A földre kuporodva beszélgetünk a buddhista misztikáról, ezen a határtalan fennsíkon, amely a látóhatár szélén, Ladak felé, szinte összeolvad az éggel. A világ ezekben a pusztaságokban távoli álomnak tűnik fel, mintha valami láma varázslata más világokba ragadott volna bennünket; egyike azoknak a ritka pillanatoknak, mikor úgy érezzük, mintha énünk kiszabadult volna a valóság kötelékeiből. Az aszkéta, amikor észreveszi, hogy egyikünk követni tudja vallomásaiban és élményeinek kinyilatkoztatásában, magával visz bennünket a misztikus valósulások ismeretlen síkjaiba, lényünk örvénylő mélységeibe, ahol - gyakran rendszertelenül és egymásnak ellentmondóan - hatalmas erők kavarognak, amelyek nem bukkannak ugyan fel mindig a tudat fényének felszínére, mégis egyéniségünk alapját alkotják; az uralom és a kormányzás olyan módszereit magyarázza nekünk, amelyek összekötik az anyagi világot a lelki világgal, és az indotibeti hagyomány szerint előidézik a misztikus újjászületést. És bebizonyítja nekünk, hogyan lehet gyakorlatilag megvalósítani azokat az eredményeket, amelyekről egyikünk oly sokat olvasott azokban a régi tibeti kéziratokban, amelyek bizonyos kulcs nélkül csak talányos írások és furcsa szimbólumok maradnának. Végül szívesen megadná nekünk a lelki beavattatást, feltéve, hogy jó tanítványok szokása szerint vele mennénk elmélkedni, az ő vezetése alatt, tizenkét esztendőre, Tibet valamelyik barlangjába. Ez a szám hirtelen visszaránt bennünket az élő valóságba."

leírás:

A borító és a gerinc enyhén kopottas.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!