FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Kjuvatin jégmezői

: Kjuvatin jégmezői

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Útleírás Néprajz Kanada Sarkvidék

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára

Terjedelem:

244 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Az 1913. esztendő egyik enyhe nyári napján, július 13-án, véletlenül éppen születésem napja volt - egy new-foundlandi fóka vadász hajóján Montreálba mentem, hogy hosszúnak és nehéznek ígérkező utazásra induljak. A canadai norvég főkonzul és sok más barátom és ismerősöm kora reggel, csúnya ködben is megjelentek a kikötőhídon, hogy utazásomhoz szerencsét kívánjanak. Akkor ébredtem csak tudatára, amikor a hajó elhagyta a kikötőt, hogy a parton integető zsebkendők beláthatatlan időkig - az utolsó baráti üdvözletek. Azért utaztam el, hogy a Hudson-öböltől északra és északnyugatra élő eszkimó törzsek életmódját és szokásait tanulmányozzam. Eddig egyetlen etnográfus sem kereste még fel ezeket a meglehetősen ismeretlen törzseket; volt ugyan a tudósoknak némi ismerete a létezésükről, de mégis csak kevés volt az, amit róluk tudtak. Az irántuk való érdeklődés és az a gondolat, hogy felkeressem őket, évekkel ezelőtt grönlandi utazásom alatt ébredt fel bennem. Már második grönlandi utazásom után az a szerencse ért, hogy canadai felfedező utamra Haakon király és Maud királyné őfelségeik, valamint az oslói (kristiániai) egyetem múzeuma megígérték támogatásukat. Ez az értékes buzdítás, meg az erkölcsi és anyagi támogatás, munkámnak lényegesen javára váltak."

leírás:

Kötése megtört.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!