FÖLDRAJZ / Útleírás kategória termékei
Szepesi Csombor Márton összes művei

: Szepesi Csombor Márton összes művei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Útleírás Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Régi Magyar Prózai Emlékek

Terjedelem:

663 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A most induló sorozatban a 16-18. századi magyar próza legértékesebb szövegeit adja közre az Akadémiai Kiadó a tudományos szövegkiadások módszerével: betűhíven, részletes magyarázó jegyzetekkel és - a kritikai kiadások eddigi gyakorlatához képest újszerű megoldásként - alapos bevezető tanulmányok kíséretében. Első kötetként Szepsi Csombor Márton közel 350 éves útinaplóját (Europica varietas, 1620) és erkölcstani művét (Udvari schola, 1623) nyújtja át a Kiadó. Az útirajz teológiával súlyosan megterhelt régi irodalmunk egyik legüdébb világi műve, az első magyar nyelvű útleírás, mellyel írója - a fejlettebb nyugat-európai állapotokat rajzolva - a hazai felemelkedést kívánta szolgálni. Történeti, földrajzi, művelődéstörténeti, művészettörténeti és helytörténeti szempontból egyaránt izgalmas és hiteles forrás. A látottakat személyes élmények elbeszélésével fűszerezi."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!