SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Kifordult hegyek. A világirodalom bányászverseiből

Kifordult hegyek. A világirodalom bányászverseiből

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Bányaipari Dolgozók Szakszervezete

Kategóriák:

Vers Bányászat

Terjedelem:

110 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A kifordult hegyek című antológia válogatás a világirodalom bányászverseiből. Régi adósságunk törlesztése ez a kötet, amelynek célja – az esztétikai élmény nyújtása mellett – nem több mint az emlékezés. A bányamunka történetének, a nehéz, küzdelmes – olykor tragikus – mégis eredendően szép és tiszteletreméltó bányászsorsnak felidézése a líra segítségével.
Ez a kötet üzenet az utókornak. Üzenet, amelyben a sorok ritmikusan csengenek, amelynek fejezeteit a rímek fogják csokorba. Üzenet, amelynek minden sora a föld kincséért, az emberi méltóságért harcoló bányász történetét idézi.
Bár a versek időrendben következnek egymásutánban, mégsem jelentik csupán az események puszta kronológiáját, vagy valamilyen földrajzi felosztást, hanem örökérvényű históriái a fénytelen világot vállaló emberek dicső tetteinek. Így kerülhetett egymás mellé a kötetben Puskin és Áprily, Shakespeare és Petőfi, chilei és lengyel költő egyaránt."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!