SZÉPIRODALOM / Vers kategória termékei
Százhúsz költő. Válogatott versfordítások

Százhúsz költő. Válogatott versfordítások

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

416 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9630709538

tartalom:

"1945 őszén, tizenhat éves koromban kezembe került Szerb Antal Száz vers című válogatása, mely a magyar fordítások mellett (a szó szoros értelmében mellettük) az eredeti költeményeket is közölte. Igen szigorú ítész voltam: legnagyobbjaink legbravúrosabb magyarításaiban is találtam kivetnivalót; ezenkívül - nem tudni, mely okból - azt a képességet éreztem magamban, hogy én ezt náluk jobban megcsinálom. Elő is vettem papírt, ceruzát, s meghökkenéssel tapasztaltam, hogy ami szöveg a németben vagy a franciában a legtermészetesebben áll össze verssé, ugyanaz ugyanúgy a magyarban az istennek se hajlandó erre. Ekkor kezdődött el harcom, életem egyik legszenvedélyesebb, több mint három évtized múltán sem lohadó hevű küzdelme a nyelvben, a nyelv ellen, a nyelvért, vagyis a fordítói hűségért ..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!