MEZŐGAZDASÁG / Vízügy kategória termékei
Természetes vizek tisztítása

, : Természetes vizek tisztítása

Szerkesztő:

Fordító:

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Vízügy

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

711 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Vízellátási célokra használt természetes vizek oldott, kolloidális és durva diszperz állapotban levő anyagokat, valamint baktériumokat, növényi és állati organizmusokat tartalmazhatnak. A vízkezelési eljárás kiválasztása. a felhasználásra kerülő víz analízise ill. minőségi mutatóinak értékelése alapján történik. A szóban levő minőségi mutatók megállapítása fizikai, kémiai, egészségügyi-bakteriológiai és technológiai elemzések útján történik. Egyidejűleg tekintetbe veszik azokat a minőségi követelményeket is, melyekkel a vízfogyasztó lép fel. A vízminőségi mutatókat fizikai, kémiai és egészségügyi-bakteriológiai alcsoportokba sorolják. Fizikai minőségi mutatók csoportjába tartozik a víz hőmérséklete, Lebegőanyag-tartalma, íze és szaga. A kémiai minőségi mutatók csoportjába általában a következőket sorolják: ionösszetétel, keménység, lúgosság, oxigénfogyasztás, hidrogénion-koncentráció (pH-érték), szárazanyag-tartalom, izzítási maradék, összes sótartalom (kationok és anionok összege), oldott oxigén-, szabadszénsav-, kénhidrogénés aktív klórtartalom (a víz klórozása esetén). Ipari és háztartási szennyvizekkel történő szennyeződés következtében a vízforrások vize számos jellegzetes mérgező anyagot tartalmazhat, melyet egyébként természetes vizekben nem találhatunk (példaképp említhető a réz, ólom, horgany, higany, arzén, a fenolok, olajtermékek, zsírok és radióaktív anyagok). Megbízható vizsgálati eredmények szempontjából rendkívül fontos a helyes vízmintavétel, a vízminta szakszerű tárolása és szállítása. A vízmintavétel módját szabványok írják elő. Szabványelőírások által ajánlott, kémiai és bakteriológiai vizsgálatok céljára szolgáló vízmintavétel szabályait röviden a következő ismertetésekben foglaljuk össze."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!