MEZŐGAZDASÁG / Vízügy kategória termékei
Vízhozammérés

Vízhozammérés

Szerző:

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Intézet

Kategóriák:

Vízügy Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

611 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"A Könyv tartalmának megválasztásánál figyelembe vették, hogy 1969-ben megjelent a Vízépítési műtárgyak vizsgálata c. kiadvány, illetve 1970-ben a Vízépítési hidraulika c. kiadvány. Előbbi a vízhozammérésen kívül szinte minden vízépítési tárgyú mérést felölel, bőven tárgyalva a sebességmérést is.
Utóbbi a vízhozammérés különféle műtárgyainak (bukók, szűkületek, zsilipek) vízszállítására vonatkozó általános hidraulikai ismereteket foglalja össze. Ennek megfelelően jelen kiadvány kifejezetten, a különféle vízhozammérési módszerekre összpontosíthatja tárgyát, az érdeklődők figyelmét felhívja az említett két műre.
A könyv tárgyát a jelen szükségleteiből és a jövő fejlődésének lehetőségeiből válogatták ki. Az alapvető elvi ismeretek összefoglalásán túlmenően igyekeztek a gyakorlati tervezők, építők és üzemelők igényeit szem előtt tartani. Ehhez megfelelő ábra, grafikon és táblázatanyagot csatoltak. A könyv megírásánál általában a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán a Vízépítő Szakon előadottak ismeretét tételezték fel, és teljességre törekedtek. Az anyagrészek súlyozásánál vették figyelembe a hazai alkalmazási lehetőségeket és ennek megfelelően nagyobb teret biztosítottak a már elterjedt, vagy elterjesztésre váró módszereknek. Utóbbi célból foglalkoznak a gépi adatfeldolgozás legfontosabb kérdéseivel, a hitelesítési egyenlet megállapításával és a mérőműtárgyaknál észlelt vízállásokból vízhozamoknak és vízmennyiségeknek a megállapításával, és a lyukszalagos vízmércékkel.
A könyv hazai vonatkozásban elsősorban az Intézet II. Felszíni Vizek, V. Hidromechanikai és VI. Vízépítési Kutatási Főosztályán folyó kutatások eredményeire támaszkodik, de igyekszik figyelembe venni a széles nemzetközi szakirodalmat, és a különféle szerveknél összegyűlt tapasztalatokat. Az Intézet nevében utóbbiakért az összes érdekeltnek ez úton is köszönetemet fejezem ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!