MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A 20. század zenéje

: A 20. század zenéje

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Orfeusz könyvek

Terjedelem:

314 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9633303559

tartalom:

A huszadik századi zene tárgyalása előtt figyelmeztetnünk kell az Olvasót: olyasmiről lesz szó, aminek tekintélyes részét még nem írták meg. Szerencsére azt legalább joggal állíthatjuk, hogy a huszadik századi zene története valamikor 1900 táján kezdődik, ritkaság az ilyen pontos kronológiai határvonal. A kultúra történetét több szempontból tárgyalhatjuk: események egymásutánjaként (általában így gondolkodunk az ókor történetéről), nagy történelmi erők mozgásaként (ilyennek tekintjük a reneszánszt és a reformációt), társadalmi, politikai és gazdasági törvényszerűségek következményeként (ez a középkorral, a barokkal, a rokokóklasszikus periódussal kapcsolatos nézőpontunk), vagy tekinthetjük elsődlegesnek a teremtő egyéniségek szerepét (ez a romantikus felfogás). A különböző megközelítési módok nem okvetlenül zárják ki egymást, sem azt, hogy a kultúrák történetét eszmék történetének tekintsük. Én ez utóbbi elképzelés szellemében próbáltam írni, de remélem, az előbbi felfogások egyikéről sem feledkeztem meg teljesen. Századunk mintegy hatvanöt évének zenei fejlődését a múlttal szemben és attól elkülönítve elemzem. E zene változatos és egységes kiteljesedését, a jövő számára tartogatott lehetőségeit vizsgálom.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!