MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A két Mozart hétköznapjai

: A két Mozart hétköznapjai

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1980

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

735 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Szegő Júlia romániai magyar zenepedagógus, dalénekes és folklór kutató - több zenei vonatkozású könyv ismert és népszerű írója: Bartók Béla, a népzenekutató, 1958 Embernek maradni (Bartók Béla életregénye, 1962.) - ezúttal az olvasóinak újabb meglepetést szerzett. A két Mozart hétköznapjai címmel megírta Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) és atyja, Leopold Mozart (1719-1787) életét, az 1962-ben közreadott Családi levelezés alapján. Szegő Júlia behatóan kutatja, és sokoldalú megvilágításba helyezi Leopold Mozart szerepét, mint nagyszerű apáét, s mint kiváló zenepedagógusét, aki felismerte fiában a tehetséget, és mindent elkövetett annak kibontakozásáért. Lényegében ez a nagyszabású életrajzi regény emberközelbe hozza a számunkra annyira népszerű zeneművek alkotóját: Szöktetés a szerájból - 1782; Figaro házassága - 1786; Don Juan - 1787, a Varázsfuvola - 1791 stb. A leveleket részben vagy teljes egészében közli a szerző, mások, illetve saját fordításában. Felfogása, hogy A két Mozart sorsa egy. Szegő Júlia kommentárokat fűz a tényanyaghoz, következtetéseket von le, más szerzőkkel vitatkozik, s színezésként saját emlékeit közli a különböző "Mozart-városok"-ról."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!