MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
A magyar népdal

: A magyar népdal

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Editio Musica Budapest

Kategóriák:

Zene Népköltészet Kotta

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Bartók Béla írásai

Terjedelem:

368 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633306965

tartalom:

"A magyar népdal 1924-ben megjelent első kiadása népi dallamkincsünk első, egyszersmind máig érvényes könyv méretű összefoglalása. Előkészítésének, megírásának és megjelenésének időszerűségét az 1920-as évek elején az adta, hogy a népdalokban leggazdagabb magyarlakta területek Trianon utáni elcsatolásával ezeken a területeken a népdalgyűjtés gyakorlatilag lehetetlenné vált. Mintegy másfél évtizedes gyűjtőmunka után Bartók a népdal ügyét legtermékenyebben a felgyülemlett anyag rendszerezésével és összefoglaló tudományos bemutatásával szolgálhatta. Kötetünk tehát nem valamiféle muzeális értéket örökít tovább, hanem a magyar népzenekutatás alapkönyvét teszi hozzáférhetővé az érdeklődő és a szakember számára. Közreadásunk két fő része a könyv forrásláncának két szélső formáját tartalmazza: A magyar népdal első kiadását (javításában felhasználva valamennyi hiteles forrást, első ízben az amerikai és hazai Bartók-hagyaték teljes anyagát), és ennek ősformáját, az eredetileg amerikai folyóiratcikknek szánt német nyelvű fogalmazványt (a 81-dallamos példatárt fakszimile formában). A közreadói utószó a könyv történetét és forrásait ismerteti (fakszimile mintákkal a fő forrásokból). A kötetet az elcsatolt helységek és mai elnevezésük azonosító mutatója, a dalszövegek betűrendes mutatója (a könyvbeli 320-dallamos példatár és a fogalmazvány sorszámaival), valamint a Bartók szándéka ellenére a magyar, német és angol kiadásból egyaránt kimaradt térkép egészíti ki."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!