MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Az új muzsika szelleme

: Az új muzsika szelleme

Kiadás:

Budapest, 1948

Kiadó:

Dante Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Szociológia Esztétika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

200 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A Baumgarten-díjas zenetörténész és zeneesztétikus műve világviszonylatban is egyedülálló körkép az új zenéről, mert az első összefoglaló ismertetés az utóbbi negyven év döntő zenei változásairól. Az új zene megértésének nehézségeiből indul ki, megállapítja az új muzsika zenetörténeti összefüggését, magyarázza technikáját, keresi nemzeti és világnézeti kapcsolatait. Az új zene esztétikájáról és szociológiájáról szóló fejezetek külön érdekessége a könyvnek, mely utolsó fejezetében az új zene hivatásáról és jövőjéről tartalmaz mélyen járó megállapításokat. Molnár művében a laikus, a műkedvelő és a szakember is megtalálja az irányvonalat, melyen eljuthat a mai muzsika megértéséhez, a gyökerektől a kivirágzásig. A kiváló szerző nemcsak arra mutat rá, ami kimagasló és vonzó az új zenében, hanem leplezetlenül feltárja a hibákat, a káros és kóros jelenségeket is. Vonzó előadásmódjánál fogva nemcsak tartalmas, hanem lebilincselő, érdekes olvasmány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!