MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Bartók Béla családi levelei

Bartók Béla családi levelei

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

652 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633303931

tartalom:

"Senkinek sem kell zenésznek, szakembernek lennie ahhoz, hogy élvezettel olvassa ezt a könyvet. E kötet lapjain Bartók, az ember mutatja be önmagát, a legőszintébb és leghitelesebb formában: családi leveleiben. Bartók emberi reakcióiban azonban, akármilyen mértékben is, de benne tükröződnek művészi zsenialitásának jegyei, s ettől kapnak különleges értéket diákéveinek beszámolói a századelő zenei életét és a Főiskolát felvillantó pillanatképeivel, a népdalgyűjtő utak, külföldi koncertturnék és családi kirándulások a zeneszerző személyes élményeivel, és ez magyarázza a családtagoknak írt levelek sokszor filozofikus vagy tudományos-elmélkedő tartalmát is. Ifj. Bartók Béla, a legnagyobbrészt publikálatlan levelek közreadója, apja halála után mintegy 35 évvel látta elérkezettnek az időt arra, hogy a széles körű levelezés legintimebb rétegét - amely immár történelemmé nemesedett - az olvasók elé bocsássa. A több mint 900 családi levél Bartók életdokumentációjának új, hatalmas értéke, számos, eddig ismeretlen adatával nemcsak a Bartók kutatásnak ad újabb lendületet, de a szellemi nagyságok tettein tanulni-okulni vágyókat is a "tiszta forrás" élményével ajándékozza meg."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!