MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Bartók Béla műhelyében

: Bartók Béla műhelyében

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Műhely

Terjedelem:

528 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

1981-ben Bartók Béla születésének századik évfordulóját ünnepli a világ. A centenárium tiszteletére megjelenő számtalan visszaemlékezés, értékelő tanulmány, monografikus kiadvány között is megkülönböztetett figyelmet érdemel ez a kötet, mely talán a leghitelesebb és leggazdagabb dokumentumgyűjtemény a világhírű zeneszerző életéről, műhelyéről. A szerző, Bartók Béla fia különleges feladatra vállalkozott: a birtokában lévő hatalmas dokumentumanyag (levelek, feljegyzések, egykori műsorfüzetek, személyes visszaemlékezések) felhasználásával a Bartók Béla-i műhelyt mutatja be - valódi emberközelségből, olyan közelről, ahonnan azt a családtag láthatta, ismerhette. Ez a könyv nem értékelő pályaképet rajzol, hanem a mindennapokat rekonstruálja, azt a szellemi, tárgyi és emberi hátteret, mely a remekművek születésében is nyilvánvalóan szerepet játszott. Bartók Béla könyvének legfőbb érdeme a teljességre törekvés. Ezt szolgálja többek között a bartóki pályakép sok szempontú tematikai megközelítése, mely filológiai pontossággal követi nemcsak az életmű csúcsát jelentő remekművek létrejöttének körülményeit, hanem azokat a látszólag jelentéktelen epizódokat is, melyek közvetve vagy atmoszferikusan mégis hatást gyakoroltak a bartóki oeuvre kialakulására. Bartók Béla olyan forrásértékű, eddig még publikálatlan adatok feltárására is vállalkozik ebben a könyvében, amely a Bartók-kutatás eredményeit is gazdagítva új szempontokat kínálhat az olvasónak az életmű mélyebb megértéséhez, értékeléséhez. A zeneszerzői, népdalgyűjtői, előadóművészi pálya állomásain túl felvázolja a könyv Bartók, a zeneakadémiai diák, a családapa, az irodalombarát, a természetkedvelő, a nyelvészkedő, a hegymászó és rovargyűjtő magánember portréját is, és megismerjük belőle a töprengő, gondolkodó, új eszmékre fogékony alkotó embert is. Ifj. Bartók Béla könyve nemcsak a szakemberek számára jelent egyedülálló forrástanulmányt, de izgalmas olvasmány mindazoknak, akik valóban a Bartók Béla-i műhelyt akarják megismerni.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!