MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Chopin Párizsban. A romantikus zeneszerző élete és kora

: Chopin Párizsban. A romantikus zeneszerző élete és kora

Kiadás:

Budapest, 1999

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

602 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Szavak megszámlálhatatlan millióit írták le Chopinről lengyelül, franciául, angolul és sok más nyelven, újságokban, folyóiratokban, könyvekben, korabeli enciklopédiákban, emlékiratokban és levelekben egészen az 1830-as évektől kezdve, amikor alig huszonegy évesen, először látta meg Párizst, melyet eltökélt szándéka volt meghódítani. Mégis, több mint másfél évszázad múltán személye továbbra is megfoghatatlan marad. Mindig úgy éreztem, hiányzik az emberi dimenzió, az embert nem sikerül igazán megértenem. Ezért nem arra törekedtem, hogy a szokványos módon, születésétől haláláig rajzoljam meg a komponista életét, hanem elhatároztam, hogy arra a tizennyolc évre összpontosítok, melyet, vagyis életének csaknem a felét, Chopin Franciaországban töltött; ugyanis zeneileg és magánéleti szempontból egyaránt ez volt életének leggazdagabb (és utólag a legérettebbnek bizonyuló) szakasza, amikor Chopin az évszázad legjelesebb művészei és művésznői társaságában élt. Nagyszerű személyiségek egyedülálló összetétele volt ez többükkel Chopin barátságot kötött, másokkal szakmailag működött együtt. Meggyőződésem, hogy Chopin körének szoros művészi, személyes és politikai összetartása (melyre legjobb tudomásom szerint sehol máshol nem akadt példa) döntő szerepet játszott a korabeli európai kultúra minőségének és arculatának kialakításában: Sand, Balzac, Hugo, Lamartine, Delacroix és Heine; Franchomme, Liszt, Berlioz, Schumann, Mendelssohn, Bellini és Rossini - de ott voltak a Rotschild bankárok is. Mindannyian Chopin barátai vagy ismerősei voltak; valahol a periférián még Karl Marx is megjelent. A Chopin Párizsban ennek az emberi dimenziónak a megragadására tesz kísérletet. Ez a könyv Chopin halálának 150. évfordulójára jelenik meg."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!