MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Kivirágzott a diófa... Népi gyermekjátékok

Kivirágzott a diófa... Népi gyermekjátékok

Szerkesztő:

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Zene Néprajz Kotta Játék

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

149 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631108406

tartalom:

Mindannyian szerettek játszani, és biztosan sok játékot ismertek. Egy idő után azonban unalmassá válik a legizgalmasabb játék is, s ilyenkor tanácstalanul néztek egymásra: "Mit játsszunk?" Ebben a könyvben olyan játékokat találtok, amilyeneket a falusi gyerekek játszottak, s amelyeket érdemes megtanulnotok. Nem is gondolnátok, hogy e játékok mennyi mindent őriznek a népélet múltjából. Milyen szokásból ered például a címadó Kivirágzott a diófa...? Vajon milyen történelmi vonatkozásai lehetnek a Lengyel László-játéknak? Hogyan kapcsolódnak a régen oly gyakori gyermekmunkához a mozdulatutánzók és a botos pásztorjátékok? A játékleírások néprajzi bevezetőiben választ találtok ezekre a kérdésekre is. Maguk a játékok pedig, az énekes körjátékok, dallamos kiolvasók, fogócskák, bújócskák, ügyességet igénylő küzdő- és csapatjátékok, sportjátékok jó szórakozást ígérnek mindannyiótoknak. Az értékes kötetet, melynek anyagát Kovács Ágnes néprajztudós és munkatársai gyűjtötték össze, MAtkó Katalin művészi illusztrációival adjuk közre.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!