MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Koboz, lant, gitár. A pengetős hangszerek jelenléte a magyarság történetében

: Koboz, lant, gitár. A pengetős hangszerek jelenléte a magyarság történetében

Kiadás:

h. n., 2006

Kiadó:

Kairosz Kiadó

Kategóriák:

Zene

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

250 p., 2 tbl.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9639642118

tartalom:

˝Beszélt anyanyelvünk napról napra romlik, mert a magyarul tudók nem ismerik fel, hogy egy csodálatos kincs birtokában vannak, amelyre szemük fényénél is jobban kellene vigyáznunk. A magyar nyelv ősnyelv, semmilyen más nyelvvel össze nem hasonlítható magányos nyelv, amely ezredévek óta él és szervesen fejlődik, gazdagodik. Azonban nemcsak beszélt anyanyelvünk van, hanem zenei anyanyelvünk is, amely éppen úgy csak a miénk, mint a magyar nyelv. De a zenei anyanyelvünk talán még súlyosabb rombolásnak és pusztításnak van kitéve, két okból is. Egyrészt azért, mert a 19-20. századi technikai vívmányok (rádió, hanglemez, televízió, mozgófilm, CD, DVD) szinte minden pillanatban ontja, zúdítja ránk a zömmel értéktelen, dübörgő, dallamtalan, ordítós műzenét, s ezáltal tönkreteszi fiataljaink zenei érzékenységét, aláássa a művészi szépérzéküket. Másrészt azért, mert a világon szinte egyedülálló magyar népzenét úgy tüntetik fel, mintha ennek java eredendően nem a miénk lett volna, Pedig közel 2500 évvel ezelőtti írott (kínai) források szólnak az ázsiai hunok hangszereiről: a kürtökről és az üstdobokról! De bizonyosan voltak húros hangszereik is, hiszen régészeti bizonyítékaink vannak erre.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!