MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Krisztinavárosi madrigál

: Krisztinavárosi madrigál

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Mágus Kiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Élet-képek

Terjedelem:

179 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638278870

tartalom:

"Az ÉLET-KÉPEK sorozat kötetei a hazai kulturális élet különböző területeit, hangulatát kívánják egybefogni és közelebb hozni az olvasóhoz egy-egy korszak vagy alkotói életpálya bemutatásával, gazdag képanyaggal. Devecseriné Huszár Klára írása bensőséges visszaemlékezés gyermek-és ifjúkorára, az 1930-as, 1940-es évek krisztinavárosi világára, és mivel a kiváló karvezető - zenei szervező - operarendező életének legfőbb tartalma a muzsika volt - könyve főszereplője is a zene. A kötet lapjain megelevenedik a Szilágyi Erzsébet Leánygimnázium énekkara, a közös éneklés öröme, ahol a csodálatos karvezető, Sztojanovits Adrienne vezetésével az új magyar zene elfogadtatásáért küzdöttek, az Attila körúti kis lakás leányszobája, ahol ifjúsági zenei lapot szerkesztettek, feltűnnek a kor legnagyobb hazai muzsikusai: Kodály, Bartók, Szabolcsi Bence, Ferencsik János, a házi hangversenyeket adó Kósa György, és még nagyon sok más érdekes személyiség. Amikor pedig a szerző férjhez megy Devecseri Gáborhoz: a zene mellé nászajándékul megkapja a költészet és irodalom rokonvilágát, és attól fogva a kötet megtelik fiatal írók, költők portréival, a Gellérthegy utcai szombat esti összejövetelek vitáinak, játékainak, kacagtató eseményeinek leírásával. És ahol a próza kevésnek tűnik - Devecseri verseivel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!