MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Liszt Ferenc 1. A virtuóz évek 1811-1847

: Liszt Ferenc 1. A virtuóz évek 1811-1847

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

478 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9633305969

tartalom:

"A korszerű felfogásnak megfelelő, Liszt életét, zenei pályáját sokoldalúan bemutató munka megírására vállalkozott Alan Walker háromkötetes Liszt-monográfiájával, melyből "a virtuóz éveket" ismertető első kötetet tartja kezében az olvasó. Megismerjük belőle Liszt életének eseményeit; olvashatunk Berliozzal, Chopinnel, Schumann-nal való találkozásairól, hosszú együttéléséről Marié d'Agoult-val, szoros baráti kapcsolatáról Lamennais abbéval, Lamartinenel, Victor Hugóval, George Sanddal és a romantika más vezető egyéniségeivel. Walker professzor rávilágít az érzelmi hatásokra, pszichológiai tényezőkre, melyek Lisztnél egész életében jelentős szerepet játszottak; elemzi zongoradarabjait és figyelemre méltó részletességgel vizsgálja zongoratechnikáját. E teljességében, dokumentációs anyagában, élvezetes stílusában páratlan mű önmagában is értékes első kötete annak a hatalmas munkának, amelyet napjainkban vitathatatlanul a legfontosabb Liszt-biográfiaként tartanak számon."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!