MŰVÉSZET / Zene kategória termékei
Schubert

: Schubert

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Zene Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

279 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A neves magyar származású, évtizedeken át Bécsben, majd Edinburghban működő zeneszerző és zenetörténész könyvének eredeti címe: "Schubert vagy a dallam". Középpontjában az a hasonlíthatatlan zenei tünemény áll, amit schuberti dallamnak nevezünk. Ennek a dallamosságnak kifejező erejét elemzi a szerző mindenekelőtt a dalokban, de végigvezet Schubert valamennyi műfajcsoportján, az egyházi zenétől és operáktól a hangszeres kompozíciókig. Jellemzi a mindben közös énekelhetőség, rögtönző hajlam, kimeríthetetlen dallamihlet és épp ezért mozaikszerű formálás alapelemeit. Magával ragadó részt szentel a Befejezetlen szimfónia benső történetének, megosztva az olvasóval az alkotói folyamat izgalmát. Az életút, a környezet és a kor a művek kísérője, ihletője, formálójaként húzódik végig a könyvön, amelyet számos kottapélda tesz még színesebbé, érthetőbbé, világosabbá."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!