FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Denaturált Afrika. (Feleségemmel a fekete földrészen)

: Denaturált Afrika. (Feleségemmel a fekete földrészen)

Kiadás:

Budapest, 1971

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Afrika Útleírás Vadászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

370 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Széchenyi Zsigmond 1964-ben járt utoljára Afrikában, hogy kiegészítse a Nemzeti Múzeum új Afrika-gyűjteményét. Mostani - immár posztumusz - kötetében ennek a szafárinak a történetét írta meg, gyengélkedve ugyan, de mindvégig fiatalosan lobogó vadászszenvedéllyel s azzal a friss elevenséggel, amely régebbi Afrika-könyveit is jellemezte. Ezen az utolsó vadászaton egyetlen társa s egyben az expedíció fényképésze és fimezője is a felesége volt, s Széchenyi neki szerette volna megmutatni az emlékeiben élő, varázslatos világrészt. A megismertetés büszke öröme azonban nem volt teljes. A világhírű kelet-afrikai vadállományból az utóbbi esztendők folyamán alig maradt valami, s az egykori, minden vadászszívet megdobogtató látvány: az Athi-Planis számtalan nyüzsgő vadcsordája nyomtalanul eltűnt. Széchenyi nem lett volna vadász, ha nem kutatná szívósan az egyre modernizáló "denaturált Afrika" vadállomány-csökkenésének okait. Aggodalma azonban a nem túlságosan biztató előzmények ellenére sem vált valóra. Megbízatásának megfelelően az öt "veszélyes vad" közül négyet sikerült elejtenie, hallhatta ismét a zsákmányt kereső oroszlán éjszakai hangját, és az eredményes vadászat befejezése után az Amboseli-rezervátumban néhány napot fényképezéssel töltöttek. A nagy vadászírót utolsó könyvének csiszolgatása közben érte a halál. A mű viszont most kezdi önálló életét. Megtaláljuk benne - mint valamennyi írásában - a vadászkönyvek izgalmasságát és az útleírások színességét, a természetnek tudós, bensőséges szeretetét, a hivatássá érett szenvedélyt s azt a csodálatos légkört teremtő erőt, amellyel elragadja olvasóit az ernyőakáciás szavannák határtalan térségeire."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!