FÖLDRAJZ / Afrika kategória termékei
Hontalanok

: Hontalanok

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Európa Könyvkiadó

Kategóriák:

Afrika Amerikai irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Modern Könyvtár

Terjedelem:

325 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A dél-afrikai Timi Tabene angol irodalmat tanít, de elkeseríti a feketék iskoláira kényszerített színvonal, és tanári pályájának hátat fordítva riporternek szegődik. Hamarosan bajba kerül: kényes ügyben igazat szól. Hogy a fejét be ne törjék, szöknie kell. Városról városra, országról országra vergődik, de otthonra nem talál sehol. Hiába kér segítséget, csak süket fülekre talál. Fekete-Afrikában megtűrik a fekete emigránst, de szava nincs. A gyökértelenség, a csalódottság, a szorongások továbbkergetik az Egyesült Államokba. Ezekiel Mphahlele 1919-ben született Pretoriában (Dél-Afrika). Hazáját 1957-ben hagyta el, emigránsként Zambia, Nigéria és Kenya egyetemein tanított. Végül az Egyesült Államokban telepedett le, és a denveri egyetemen az angol nyelv és irodalom professzora.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!